FAQ

BUTLERS

Alla våra Butlers har skrivit under ‘Butlers Code of Conduct’ och lovar därför att alltid leva upp till denna standard. Detta regelverk säkrar att dina gäster får en förstaklassig upplevelse, vilket i sin tur leder till  höga recensioner på Airbnb.

Våra Butlers har genomgått en ‘screeningprocess’ för att säkra att deras moral och uppförande lever upp till vår standard.

BUTLERS CODE OF CONDUCT

Jag svär vid min Butler-hatt att:

  1. Diskretion är en dygd
  2. Jag går aldrig in i ett hyresobjekt med skor på.
  3. Jag pratar engelska.
  4. Jag håller koll på alla spännande erbjudande i mitt lokalområde.
  5. Jag läser Nöjesguiden och resturangrecensioner till morgonkaffet och kan alltid rekommendera intressanta upplevelser.
  6. Jag behandlar alla med respekt; om du är en indisk drag queen eller en rysk kosack.

SÄKERHET OCH VILLKOR

Vi på Key Butler vet hur viktig ens hem är, därför tar vi alltid säkerhet på störta allvar.

Alla förfrågningar om att får hyra en bostad  bedöms utifrån gästens verifiering, tidigare feedback och anledningen till deras resa. Vi förbehåller oss rätten att avslå ansökningar om vi misstänker att gästen inte vill förhålla sig till ägarens, våra eller Airbnbs regler.

Du kan läsa mer om Airbnbs värdgaranti här. Vi på Key Butler vill göra dig uppmärksam på att Airbnbs värdgaranti inte är någon försäkring.

Ansvar

Key Butler kan inte ställas till svars för eventuella skador, stölder m.m. som hyresgästen kan ha orsakat. Key Butler ansvarar inte för om hyresgästen tappar nycklar. Eventuella probelm mellan dig som hyresvärd och dina hyresgäster ansvarar inte Key Butler för. 

GENERELLT

I. Förberedelse av hyresobjektet

När du skall hyra ut din bostad är det en självklarhet att där skall vara rent och prydligt när dina gäster ankommer. Utöver detta är det en fördel att du har lite hyllplats ledigt i badrummet, sovrummet och köket som gästerna kan använda. Du behöver inte tömma lägenheten och det gör ingenting att där hänger kläder i garderoben eller att det finns några böcker i bokhyllan.

Vi rekommenderar dig att ställa undan saker och ting som du är väldigt rädd om. 

Om du inte vill eller hinner ställa iordning din bostad innan uthyrningen så gör vi  det gärna åt dig.

II. Prissättning

Många undrar över vad ens bostad skulle kunna hyras ut för. På Key Butler jobbar vi kontinuerligt med att hitta balansen mellan ett attraktivt pris och din förtjänst. Vårt mål är att du som värd skall få möjligheten att tjäna så mycket pengar som möjligt. Vi justerar priserna utifrån efterfrågan. Vi följer med i marknaden och gör speciella arrangemang när trycket är extra högt. Du som uthyrare är självklart välkommen att vara med och bestämma priset på din bostad.

För att få en indikation på prisnivån rekommenderar vi dig att undersöka vad liknande bostäder i ditt grannskap hyrs ut för på Airbnb.

III. Meddela dina grannar

Har du äntligen bestämt dig för att hyra ut din lägenhet när du inte använder den?  Fantastiskt!

Ett enkelt meddelande till dina grannar för att informera dem om varför de kan komma att  möta personer i trappuppgången som de inte känner igen är inte nödvändigt, men väldigt bra.

HÄMTA MALL FÖR MEDDELANDET TILL GRANNARNA

IV. Få mer information om uthyrningen

Hyresobjektet

Vad Key Butler kan erbjuda går utanför vad som traditionellt sett anses som arbete i tillknytning till AirBnbuthyrning. Utöver att stå för professionell städning, tillgänglighet och nyckelöverlämning står även  Key Butler för allt från fotografering av din bostad, publicering av  annonsen på Airbnb till drift av bokningsförfrågningar och bokningar.

Vi ordnar även  sängkläder och handdukar til dina gäster.

Gästerna

Vi på Key Butler är otroligt värna om att era gäster skall bli behandlade på bästa sätt. Vi tror att väl omhändertagna gäster kommer att ta extra väl hand om din bostad. På så sätt hjälper vi till att reducera risker under uthyrningsperioden. Samtidigt som vi hjälper till att säkra höga recesioner av dig som värd och din bostad på Airbnb. 


V. Full Paket

Vad är villkoren för att köpa Full Paket?
Minimum period för uthyrning är 1 månad under en ettårsperiod.

Full Paket är passande för dig som skall resa under en längre period eller som av andra anledningar inte nyttjar dig av bostaden under en längre perioder i löpet av året.

Kan jag köpa Full Paket även om jag inte har en profil på Airbnb?
Självklart! Om du inte har en profil på Airbnb så skapar vi ett konto åt dig. Du bör ha i åtanke att med ett nytt konto kan det ta lite tid innan du som värd får en samling bra omdömen. Detta gäller för alla ‘nya’ uthyrningsobjekt som läggs ut på Airbnb och kan betyda att man i början inte kan förvänta sig att få mycket uppmärksamhet samt att det kan behövas  ett något lägre dygnspris än marknadspriset. 

När du köper någon av våra tjänster (Full Paket eller Key Butler X) hjälper vi dig att skapa ett konto så att du får ut så mycket som möjligt av din uthyrning.

Jag har redan ett konto på Airbnb, kan Key Butler använda detta under tiden som ni hyr ut min bostad?
Ja, vi kan självklart använda ditt konto på Airbnb, det enda vi behöver då är att få tillgång till ditt konto och din tillåtelse till att göra mindre ändringar som vi anser nödvändiga. Bland annat kommer vi att ändra mailadressen som står på kontot. Om du som värd önskar vidarebefordrar vi all mailkorrespondens mellan oss och dina gäster till din mailadress. Du kan även ha tillgång till ditt konto så att du själv kan följa med i vad som händer. Och även om vi använder ditt konto på Airbnb för att sköta uthyrningen av din bostad, så kan du självklart fortfarande använda kontot för att boka boende till dina resor.

Hur kommunicerar ni med mina gäster?
Key Butler står för all kommunikation med dina gäster när du köper tjänsten Full Paket. Om du redan har ett konto på Airbnb är du mer än välkommen till att delta i kommunikationen med dina gäster. Det är dock viktigt att Key Butler får ta del av kommunikationen som handlar om  incheckning och utcheckning.

Vi har specifika och proffessionella sätt att kommunicera med gästerna på, vi har kommunicerat med tusentals gäster och denna erfarenhet använder vi oss av på bästa sätt. Har du speciella önskemål hur vi skall kommunicera med dina gäster, dela gärna dessa med oss. Vi kan ofta anpassa oss till dina önskemål, men Key Butler använder sig i utgångsläget utav sina egna procedurer.